Макєєв зазначив, що Гризлов приїхав до Києва виключно для проведення переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи.

Він також висловив сподівання, що участь "настільки високопоставленого представника РФ" у даних переговорах знаменує наміри російської сторони почати виконувати вимоги, прописані в Мінських угодах.

"Він приїхав не як представник Російської Федерації на двосторонні переговори, він приїхав як частина цього тристороннього формату, який є важливим механізмом для врегулювання ситуації на Донбасі. Відповідно, цей візит ми розцінюємо виключно як його участь у Тристоронній контактній групі", - заявив Макєєв.

Раніше повідомляли, що в «Борисполі» приземлився літак з авіапарку Путіна.  Згодом стало відомо, що прибув представник РФ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов.

Нагадаємо, на середу, 13 січня, заплановано засідання Тристоронньої контактної групи. Останнє засідання контактної групи в Мінську відбулося 22 грудня 2015 року.

26 грудня колишнього спікера Держдуми РФ Гризлова було призначено повноважним представником Росії у Тристоронній контактній групі.

Спочатку Росію в контактній групі представляв Михайло Зурабов. Президент РФ Володимир Путін замінив його у квітні на Азамата Кульмухаметова.

ІА "Вголос": НОВИНИ