З початку 2020 року українці платитимуть за блакитне паливо або за квартальною, або за щомісячною ціною.

Про це повідомили у пресслужбі «Нафтогазу».

У відомстві наголосили, що споживачі до 30 грудня можуть обрати ціну, за якою купуватимуть газ в опалювальний сезон.

«Для зручності побутових споживачів НАК »Нафтогаз України« продовжила термін прийняття рішення щодо відмови від гарантованої квартальної ціни на кілька днів – з 24 грудня до 30 грудня 2019 року», - зазначили у компанії.

Також у НАК нагадали різницю між квартальною та щомісячною ціною:

  • квартальна ціна зафіксована на рівні 5 500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів). Вона встановлюється автоматично до кінця опалювального сезону і не змінюється.
  • щомісячна ціна у січні 2020 року теж буде на рівні 5 500 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат). Але у наступних місяцях ціна може бути і вище гарантованої ціни, і нижче. Це залежить від багатьох зовнішніх факторів, серед яких і ціни на газ у Європі.
«Кінцева ціна залежить від регіону й відповідного тарифу на розподіл, який встановлює НКРЕКП, а також від націнки, яку встановлює кожен газзбут самостійно», - додали у Нафтогазі.

«Щоб відмовитись від гарантованої квартальної ціни – зверніться, будь ласка, до своїх регіональних збутових компаній до 30 грудня. Центри обслуговування клієнтів працюватимуть до 28 грудня, а в особистих кабінетах опція відмови буде доступна до 30 грудня. Акцентуємо, якщо ви відмовитесь від гарантованої квартальної ціни, повернутися назад в програму після 30 грудня можливості не буде», - наголосили у компанії.

Як писав «Вголос», у “Нафтогазі” підбили підсумки газових перемовин з РФ.

Напередодні “Нафтогаз” відтермінував перехід до гарантованої ціни на газ.

ІА "Вголос": НОВИНИ