Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила організатор заходу, голова ГО «Туристичний клуб «Горгани» Ірина Підлужна, передає кореспондент «Вголосу».

Зокрема, вона сказала, що цей рік є ювілейним для напівмарафону.

«Ми раді, що європейська традиція міських марафонських забігів прижилася у Львові та з кожним роком набуває більшої популярності. На жаль, нам ще дуже далеко до Польщі, де протягом року відбуваються близько 2,5 тисячі стартів, але ми впевнено йдемо до цього. І саме цього року святкуємо свій 5-річний ювілей», – розповіла організатор і додала, що 5 років тому в заході було зареєстровано лише 30 марафонців, а через рік загальна кількість бігунів становила 70 спортсменів.

Планують, що цього року професійні бігуни, ветерани спорту, а також аматори стартуватимуть з центру міста – від Оперного театру. Далі вони бігтимуть через пл. А. Міцкевича, вул. Пекарську, І. Мечникова до лісопарку «Погулянка», де учасники забігу здолають три кола і після цього фінішують.

«Напівмарафон складається з двох дистанцій – традиційної (21 км) і скороченої (4 км). Кінцева точка обох маршрутів на алеї за Центром творчості дітей та юнацтва Галичини в парку «Погулянка», – підкреслила Ірина Підлужна.

Вона також зауважила, що на дистанції 21 км бігтимуть професійні спортсмени, які вже почали готуватися до забігу. На скороченій буде окремий командний залік для працівників львівських компаній.

Окрім того, Ірина Підлужна сказала, що, на відміну від минулого року, траса є значно складнішою, бо має більшу кількість пагорбів і спусків. Натомість усі бігуни будуть в однакових умовах.

Щодо тривалості забігу на 21 км, то, на думку голови туристичного клубу, фінішувати бігуни почнуть через годину після старту.

«Торік першим фінішував Андрій Мельник з результатом 1 година 9 хвилин. Цього року рекорд побито не буде, бо, як ми казали, траса складніша», – наголосила організатор і додала, що для учасників забігу приготують воду на всіх етапах напівмарафону.

Після завершення фінішу спортсменів нагородять медалями.

ІА "Вголос": НОВИНИ