Марсохід Perseverance, який NASA запустило 30 липня о 14:50 за київським часом, доставить на поверхню планети пам'ятну табличку в знак поваги медикам, які борються з пандемією COVID19.

Як повідомили в NASA, цього разу під час запуску на Марс полетять не лише імена майже 11 мільйонів жителів планети, але й спеціальна табличка, якою в NASA вирішили вшанувати всіх медиків, які борються з пандемією коронавірусу.

Команда місії Mars 2020 наголосила, що кожен представник «гостро усвідомлює самовідданість і напружену роботу людей в медичній спільноті по всьому світу під час пандемії».

В знак поваги до працівників медицини на марсохід Perseverance, який відправився на Марс з метою дослідити геологію місця приземлення – кратера Джезеро, прикріпили алюмінієву табличку. На ній зображені Земля і посох Асклепія – символ медицини. Її розміри – 8 на 13 см.

Ми хотіли продемонструвати нашу вдячність тим, хто поставив під загрозу своє особисте благополуччя на благо інших. Ми сподіваємося, що коли майбутні покоління відправляться на Марс і зустрінуться з нашим марсоходом, вони згадають, що на Землі в 2020 році були такі люди, – зазначив заступник керівника проєкту Perseverance Мет Уолес.

Подорож марсоходу триватиме сім місяців. Perseverance («Наполегливість») здійснить посадку очікувано 18 лютого 2021 року у кратері Джезеро. Як тільки апарат висадиться, ступінь спуску трохи набере висоту і впаде в декількох сотнях метрів від марсохода, а той розпочне свою роботу розраховану на 1 марсіанський рік (686 земних днів).

Як повідомляв «Вголос», у  NASA запустили марсохід Perseverance 30 липня о 14:50 за київським часом.

ІА "Вголос": НОВИНИ