Активність викидів корони на Сонце у наступному 11-річному циклі буде найменшою за останні два століття. Це важлива інформація для астронавтів, які попрямують на Місяць у 2020-х роках - вони отримають меншу дозу опромінення.

Максимум майбутнього циклу, який вимірюється за кількістю плям на Сонці, може бути на 30-50% нижче, ніж у минулому циклі, повідомляють у NASA.

Новий цикл активності зірки почнеться у 2020 році та досягне піку у 2025-му.

Сонячні плями - ділянки на Сонці з магнітними полями, які сильніші за земних у тисячі разів.

Вчені об’єднали дані спостереження за магнітним полем Сонця від двох орбітальних місій із даними, зібраними з 1976 року наземною обсерваторією.

«Знання, як буде вести себе Сонце, дасть інформацію для планування захисних заходів для наступних підкорювачів космосу. Воно також дасть змогу захистити техніку, від якої ми залежимо: супутники, посадочні модулі і ровери», - зазначили в NASA.

Як писав «Вголос», університет Карнегі – Меллона (CMU) оголосив, що планує відправити перший американський безпілотний ровер на Місяць у липні 2021 року. На природний супутник Землі апарат доставить корабель Peregrine разом із 14 іншими науковими інструментами.

ІА "Вголос": НОВИНИ