Про це повідомляє прес-служба НАЗК.
НАЗК підтримує запропоновані зміни щодо виключення обов'язку подавати декларацію громадських активістів, осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм чи проектів технічної або іншої, в тому числі безповоротної, допомоги у сфері запобігання, протидії корупції.

Водночас Національне агентство висловило зауваження до законопроекту (реєстр. № 6674 від 10 липня 2017 року) у частині встановлення обов'язку громадських об'єднань у визначених законом випадках оприлюднювати річний фінансовий звіт про діяльність, а також до запропонованих положень про скасування обмеження щодо вартості подарунків, отриманих за межами України особами-нерезидентами, які входять до складу наглядової ради державного банку, державного, комунального підприємства тощо.

Рішення прийнято відповідно до частини першої статті 8 Закону України «Про запобігання корупції», рішення НАЗК від 13.10.2016 № 81 «Про підготовку висновків Національного агентства з питань запобігання корупції щодо проектів законодавчих актів, поданих на розгляд Кабінету Міністрів України чи Верховної Ради України».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ