Церемонію пам'яті жертв катастрофи Boeing Малайзійських авіаліній рейсу MH17 у Нідерландах відвідав лише один представник Росії.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив журналіст російського видання «Новая газета» Павло Канигін.

Він розповів, що на траурний захід прибули родичі загиблих, журналісти, а також прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Глава уряду, як підкреслив Канигін, не запізнився, що є «незвичним для нас, для росіян».

«Виявилося, що я був єдиним представником російської держави, російського суспільства. Навіть не держави, а просто з Росії – єдина людина, яка приїхала. Були з України, бачив колег звідти. Ані представників влади, ані представників НКО, ані журналістів. Ну, я можу здогадатися, що багато журналістів посоромилися. Ну, там, першого каналу, НТВ, тим більше ВГТРК, «Russia Today» тим більше. Може, їм було соромно. Може, і не соромно – просто вони не захотіли. А чого їм сюди іти, якщо це не їхня трагедія, не їхній біль? Вони так вважають. [...] Мені соромно за таких», – заявив Канигін.

ІА "Вголос": НОВИНИ