У Нідерландському місті Ейндговен родичі загиблих рейсу МН17 та українці, які там проживають, хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв трагедії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, до монумента біля військової авіабази в Ейндговені було покладено букети із соняшників.

“Ми зібралися біля цього монумента у місті Ейндговен біля входу до авіабази разом з родичами загиблих, разом з українцями, які мешкають в Нідерландах, представниками муніципалітету Ейндговена, щоб вшанувати пам'ять всіх загиблих в катастрофі. Це жахлива трагедія. Ми відчуваємо, наскільки це емоційно важко родичам. Особливо зараз, через заходи, пов’язані з коронавірусом, коли вони не можуть усі разом зібратися. Тому і ми тут, щоб підтримати їх в цей важкий день”, - заявив аташе з питань оборони при Посольстві України в Нідерландах полковник Володимир Денисов.

Він додав, що це символічне місце, оскільки на цю авіабазу прилітали літаки з останками загиблих у катастрофі літака Boeing 777, який був збитий 14 липня 2014 року у небі над Донбасом.

“Для мене це дуже особливе місце. Я був одним з тих, хто був долучений до створення цього монумента… Усі останки доправили сюди літаками. А потім чорні машини з тілами загиблих їхали цією дорогою і всі люди могли бачити ці машини. Увесь світ міг бачити нашу трагедію ”, - розповів член правління нідерландського фонду “Авіакатастрофа”, що представляє велику групу родичів жертв трагедії МН17, Антон Котте, який втратив старшого сина, невістку та шестирічного онука в результаті катастрофи літака МН-17.

Нагадаємо,  у справі збиття МН-17 можуть з’явитися нові підозрювані

ІА "Вголос": НОВИНИ