Електростанція розташована у 85 км від берега. Її потужності має вистачити на потреби в електроенергії 785 тисяч домогосподарств, пише itc.ua.

Проект Gemini вартістю $3 млрд реалізований канадською компанією Northland Powe, відомим виробником вітряних турбін Siemens Wind Power, голландським підрядником Van Oord, а також компанією із переробки відходів HVC.

Власники Gemini називають вітряну електростанцію найбільшою у світі. Вона дійсно трохи більша за розміром, ніж перша частина британського вітряного парку London Array, запущеного у 2013 році у складі 141 вітряної турбіни. Але за потужністю Gemini все ж поступається London Array - 600 проти 630 МВт. Іншими словами, вона є другою у світі за потужністю серед морських вітряних електростанцій.

На частку морського вітропарку Gemini припадатиме близько 13% відновлюваної енергії та приблизно 25% всієї енергії вітру, виробленої в Нідерландах. До 2020 року уряд країни планує довести частку «чистої» енергії в загальному обсязі споживаної країною електроенергії до 14%, а до 2050 року - повністю перейти на відновлювану енергію.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ