Безліч великих компаній і невеликих стартапів працюють над створенням повністю безпілотних автівок. Деякі рішення виглядають справді вдалими. Зокрема, розробка німецьких інженерів, яка вже сьогодні активно тестується, заснована на модульній технології.

Як повідомляє видання DLR, фахівці Німецького національного центру аеронавтики та космічних досліджень стверджують, що транспортний засіб майбутнього вже винайдено.

В рамках конференції зі стратегічного діалогу автомобільного сектора у Штутгарті вони навіть показали модульну концепцію транспортного засобу U-Shift.

Саме на базі цієї моделі німецькі фахівці пропонують побудувати як автомобіль для перевезення вантажів, так і для пасажирських рейсів.

U-Shift отримала назву від U-подібної форми платформи. По суті вона є чотириколісною базою з електроприводами, акумуляторами та можливістю встановлення різноманітних додаткових модулів. Вже створені пасажирські та вантажні капсули.

Прототип наразі управляється дистанційно, а створення повністю автономної системи планується завершити до 2024 року. Тоді ж у продаж надійде перша комерційна версія, здатна пересуватися зі швидкістю до 60 км/г. З цією метою представники розробника планують укласти контракти з потенційними покупцями та інвесторами.

Як відомо, Маск оголосив, що бюджетний автомобіль Tesla вартістю $ 25 000, який поки що немає назви, знаходиться в стадії розробки.

ІА "Вголос": НОВИНИ