Про це повідомляє Euronews.

Він загинув, поранень зазнали 12 осіб, серед них троє – у важкому стані.

За словами Міністра внутрішніх справ Баварії, 27-річний нападник перебував у Німеччині протягом двох років, попросив притулку, але отримав відмову. Також він стояв на обліку у поліції через кілька спроб суїциду та проходив з цього приводу лікування у спеціалізованому закладі.

«Наразі ми не знаємо, чи винуватець хотів лише вкоротити собі віку, чи його метою було убити також і інших людей. Ми зробимо усе можливе, аби з’ясувати обставини і причини цього інциденту, а також мотиви нападника», – заявив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн.

Чоловік із вибухівкою намагався пройти на концерт, що проходив у місті Ансбах просто неба, та його не пропустили через відсутність квитка. Тоді він підірвав себе неподалік. Одразу після цього поліція евакуювала близько 2,5 тис. людей, які відвідували музичний захід.

«Спочатку говорили, що це вибух газу, але потім люди раптом побігли, вони казали, що вибухнув рюкзак. Стало зрозуміло, що хтось підірвав себе», – розповів очевидець.

За минулий тиждень у Баварії сталось уже три криваві напади, серед них стрілянина у Мюнхені у п’ятницю, що забрала 9 життів.

Як відомо, саме цей регіон останнім часом прийняв найбільше мігрантів, які шукають притулку у Німеччині.

ІА "Вголос": НОВИНИ