Про це сьогодні повідомило видання Spiegel Online з посиланням на джерела в правоохоронних органах, пише DW.

За даними видання, ймовірний виконавець атак, 28-річний Сергій В., який є одночасно громадянином Росії і Німеччини, проживав неподалік від міста Тюбінгена. За даними слідства, він не є екстремістом, а діяв суто з корисливих мотивів.

Затримання стало результатом спільних дій федеральної прокуратури, Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і поліції землі Північний Рейн – Вестфалія. Чоловік перебував у полі зору правоохоронних органів близько тижня. На слід можливого злочинця їх навело джерело в фінансовому секторі.

Ймовірний мотив чоловіки полягав у тому, щоб інцидент спричинив за собою обвалення акцій «Боруссії», завдяки чому В. сподівався заробити на знеціненні паперів на фондовому опціон. За інформацією Spiegel Online, підозрюваний взяв споживчий кредит і 11 квітня придбав 15 тисяч опціонних сертифікатів строком дії до 17 червня 2017 року загальною вартістю 78 тисяч євро, необхідних для подальшого придбання та реалізації цінних паперів. Торгова операція була проведена в інтернеті через IP-адресу готелю «L`Arrivée», де розмістилася перед матчем дортмундська команда і де він забронював номер.

За даними слідчих, обвинувачений не перебував у зв'язках з терористичним угрупуванням «Ісламська держава», але хотів направити правоохоронні орани по хибному сліду, замаскувавши інциденти з вибухами під теракт «ІД».

Нагадаємо, увечері 11 квітня, напередодні матчу Ліги чемпіонів УЄФА проти «Монако», біля автобуса футбольного клубу «Боруссія» в Дортмунді вибухнули три бомби, начинені металевими штифтами. В результаті було поранено захисника команди Марк Бартра і поліцейського, який перебував поблизу.

За відомостями газети Bild, в день злочину Сергій В прибув в готель «L`Arrivée». Вибухові пристрої він привів в дію за допомогою пульта дистанційного керування. Службовцям готелю В. запам'ятався через дві обставини. Незабаром після вибуху, коли серед постояльців почалася паніка, він спокійно увійшов у готельний ресторан і замовив стейк. Крім того, Сергій В. був незадоволений своїм номером, вікна якого не виходили на вулицю, в результаті він погодився розміститися в кімнаті на найвищому поверсі готелю, звідки можна було спостерігати за тим, що відбувається на вулиці, а також привести в дію бомби.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ