Про це пише «Популярна механіка».

Німеччина, більше ніж будь-яка інша країна, пропагує вітряні електростанції як джерело енергії майбутнього. Вона посідає третє місце в світі, слідом за США і Китаєм, у сумарному виробленні електроенергії за допомогою вітру, і ця планка з кожним роком зростає. Нещодавно німецькі інженери вирішили побити світовий рекорд і побудували найвищу вітрову турбіну в світі.

Установка розміщена в місті Хайдорф і досягає вражаючою висоти в 246,6 метрів від основи до кінчика лопаті турбіни. Три інших турбіни, також є частиною цієї установки, також неймовірно високі: висота найменшої становить приблизно 152 метра.

Для вітряних електростанцій висота – це головний параметр. Чим вище розташована турбіна, тим вище швидкість вітру і тим стабільніше він дме, що призводить до збільшення одержуваної енергії і до меншого числа періодичних знижень потужності. Згідно з розрахунками, потужності чотирьох нових турбін вистачить на те, щоб забезпечити електроенергією 1000 будинків.

І цих турбін є ще одна цікава особливість – оновлена ​​технологія зберігання енергії. До кожного з вітряків підведений резервуар з водою, вбудований в основу, і в моменти генерації надлишків енергії вода накачується з резервуара в сховище. Як тільки потужність падає – вода надходить назад і обертає додаткові турбіни, тим самим підвищуючи вироблення електрики. Таким чином інженери вирішують одну з найбільших проблем, пов’язаних з відновлюваними джерелами енергії – їх нерегулярність і залежність потужності від кліматичних особливостей. 

ІА "Вголос": НОВИНИ