Магазин ювелірних прикрас майстра Джонатана Бірнбаха у день пропажі переїжджав з одного поверху будівлі на Манхеттені в офіс на іншому поверсі, пише «snob.ru». 

Вантажники вирішили, що три непримітних скриньки з діамантами не потрібні, і викинули їх. 24 листопада коштовні камені знайшов охоронець будівлі Уілфред Мартінес і забрав їх собі. Він залишив їх у санвузлі, де для зручності зсипав в одну коробку.

Бірнбах не відразу помітив пропажу, оскільки ці камінці не були йому часто потрібні. У робочий час сейф був розблокований для полегшення роботи.

Поліція почала пошук діамантів і вирахувала 47-річного Мартінеса по записах з камери відеоспостереження на третьому поверсі будівлі. Мартінеса заарештували, і на допиті він не став відпиратися і погодився повернути діамант у 17 карат вартістю близько 3,2 мільйона доларів. Він також віддав кілька каменів поменше і 10 тис доларів готівкою. Решта коштовностнй він встиг продати іншому ювелірові в тій же будівлі, в якому знаходиться їх власник, за 68 тис доларів.

Тепер Мартінеса чекає суд. Поліцейські продовжують пошук решти діамантів, вартість яких власник оцінив у суму від 5 до 10 мільйонів доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ