15 березня, внаслідок атаки на Одесу, загинув командир батальйону поліції особливого призначення «Цунамі» підполковник поліції Олександр Гостіщев, який після Революції Гідності очолював Жовківський райвідділ поліції на Львівщині.

Про це повідомило видання zaxid.net.

Олександр Гостіщев – колишній заступник керівника ГУНП в Одеській області, командир батальйону спеціального призначення «Цунамі», який входить до складу бригади “Лють”.

Також за даними одеських ЗМІ, серед загиблих – колишній заступник мера Одеси Сергій Тетюхін та заступник керівника Нацполіції в Одеській області Дмитро Абраменко.

Довідково: Олександру Гостіщеву був 41 рік, він родом з Дніпра. У 2015-2017 роках  очолював Жовківське відділення поліції Львівщини. 

У 2017 році Гостіщева призначили керівником управління патрульної поліції Луганщини. Згодом він очолював патрульну поліцію Одеської області, після чого обіймав посаду заступника начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Брав участь в АТО. У 2022 році під час повномасштабної війни став командиром батальйону поліції особливого призначення «Цунамі».

Нагадаємо, 15 березня російські війська вдарили по Одесі з оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер М». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ