Завтра, 4 серпня, Львів попрощається з п’ятьма захисниками. Сергій Зайцев, Ігор Демчук, Сергій Цибочкін, Віталій Чеховський, Володимир Тучапський загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону Сергія Цибочкіна, Віталія Чеховського та Володимира Тучапського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Сергія Зайцева та Ігоря Демчука розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Сергій Зайцев (09.04.1993 - 02.08.2023) Уродженець міста Кам’янське Дніпропетровської області.

Здобув вищу освіту у Національній академії внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

Протягом 2013-2015 років проходив строкову службу у лавах 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

З 2015-го обіймав посади від старшого стрільця до старшого інструктора, а згодом – командира 1-ї бойової групи 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення.

Старший лейтенант. З 2014 року неодноразово виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету держави на східному напрямку.

За військову майстерність і героїзм був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, а також особистою зброєю.

У Сергія Зайцева залишилася дружина.

Ігор Демчук (24.06.1987 - 02.08.2023) Уродженець села Каришків Вінницької області.

Закінчив Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Право». Згодом здобув освіту у Національній академії Національної гвардії України за спеціальністю «Менеджмент».

У 2010 році розпочав військову кар’єру у Західному територіальному управлінні Національної гвардії України, де пропрацював 13 років. Обіймав посади від стрільця стрілецького батальйону до командира 1-ї групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення. Під час проходження служби отримав військове звання «майор».

З 2014 року неодноразово виконував бойові завдання із захисту територіальної цілісності та суверенітету держави. За сумлінне виконання військового обов’язку був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та особистою зброєю.

У Ігоря Демчука залишилися дружина та двоє синів.

Сергій Цибочкін (09.07.1972 - 27.07.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №45 Львівської міської ради. Після завершення навчання проходив військову службу в Миколаєві у лавах військ протиповітряної оборони. У 1998 році закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

Велику частину свого життя пропрацював на керівних посадах у слідчому управлінні колишнього Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, займався розслідуванням злочинів у сфері службової та господарської діяльності. Під час проходження служби здобув звання «підполковник». 

У вільний час досліджував історію Львова, яким захоплювався, активно займався гірським туризмом та айкідо. Самостійно склав власне генеалогічне дерево.

З 2017 року працював керівником служби безпеки на цукровому виробництві на одному із підприємств Хмельниччини.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до складу 501-го окремого батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на південному та східному напрямках. За словами Сергія Цибочкіна, він «іде на війну, щоб допомогти Україні здобути Перемогу».

У Героя залишилися дружина, син та сестра.

Віталій Чеховський (20.08.1984 - 30.07.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №91 міста Львова. Здобув вищу освіту у колишньому Львівському інституті банківської справи.

Після завершення навчання працював у сфері продажів та на будівництві, згодом протягом певного періоду проживав у Королівстві Бельгія. Захоплювався автомобілями.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у лавах 117-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із загарбниками на території Донецької та Запорізької областей.

У Віталія Чеховського залишилися батько і брат.

Володимир Тучапський (23.08.1977 - 30.07.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. Закінчив Середнє професійно-технічне училище №26 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище інформаційно – комп’ютерних технологій»), де здобув професію «слюсар-електрик з ремонту електрообладнання».

Після завершення навчання проходив службу у лавах Десантно-штурмових військ.

Працював електриком у Приватному акціонерному товаристві «Львівський жиркомбінат». У вільний час любив подорожувати Україною разом із сім’єю, захоплювався екстремальними видами спорту, зокрема, стрибками з парашутом.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських загарбників. Виконував бойові завдання у складі 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Володимира Тучапського залишилися мама, дружина, двоє доньок, сестра та племінник.

Вічна та світла пам'ять усіх Героям...

ІА "Вголос": НОВИНИ