Про це розповів перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський під час колегії сьогодні, інформує кореспондент «Вголосу».

Замлинський зазначив, що Львівщина для багатьох людей є регіоном із багатою культурною спадщиною, і цей потенціал потрібно використати.

«Для цього нам треба скеровувати свої зусилля в такому напрямку: завершення інвентаризації та паспортизації культурної спадщини. Також дуже важливо подбати про тих людей, які мають обмежені можливості, тобто зробити для них доступними об’єкти культурної спадщини. Потрібно встановити на пам’ятках пандуси, а також організувати фонетичні екскурсії для тих, хто має вади зору», – сказав чиновник.

Він додав, що для тих людей, які не можуть пересуватися і відвідувати музеї чи замки, пропонують організовувати 3D-екскурсії. Це також допоможе популяризувати заклади культури Львівщини за межами України.

Як писав «Вголос», 27 лютого фахівці Львівського історичного музею провели екскурсію для незрячих відвідувачів, під час якої ознайомили інвалідів з вадами зору з відреставрованими скульптурами, які протягом багатьох років зберігали в сховищах музею. 

ІА "Вголос": НОВИНИ