Про це поінформував очільник української делегації Володимир Ар’єв.

«На цей момент в ПАРЄ понад 100 підписів за ініціацію відставки президента Аграмунта. І це, здається, ще не вечір», - зазначив він у соцмережі.

Також Ар’єв наголосив, що за час його роботи в ПАРЄ жоден документ не збирав стільки підписів.

Як відомо, формально для початку процедури відставки потрібно близько 60 підписів, а для проходження швидкої процедури – 120. Ймовірно, ініціатор збирання підписів, очільник норвезької делегації депутат Шоу Інг’єрд зареєструє відповідні документи незадовго перед закриттям червневої сесії, щоб голосування відбулося 9 жовтня, на відкритті наступної сесії асамблеї.

 

Як уже писав Вголос, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи схвалила резолюцію щодо процедури відставки чинного президента Педро Аграмунта.

Варто нагадати, що у березні президент ПАРЄ Педро Аграмунт відвідав Сирію разом з делегацією російських депутатів. Після цього в ПАРЄ почали вимагати його відставки. Однак Аграмунт відмовився подавати у відставку, а процедури відкликання президента у ПАРЄ немає.

28 квітня Бюро ПАРЄ більшістю голосів висловило недовіру Аграмунту та відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і проводити іншу діяльність на посаді президента ПАРЄ.

ІА "Вголос": НОВИНИ