У столиці Франції, Парижі, 15 лютого 2019 року відкриється художня виставка «Мистецтво за ґратами» незаконно засудженого у РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це пише «Громадське» з посиланням на дочку бранця Кремля Юлію.

За її словами, 8 лютого Сущенку виповнюється 50 років. Наголошується, що це вже третій день народження, який українець проводить в російському ув’язненні.

«І ця виставка — це також спосіб привітати його зі святом», - зауважила Юлія.

Повідомляється, що на виставці будуть представлені збільшені фотокопії робіт політв'язня, котрі він створив під час ув’язнення в СІЗО «Лефортово».  Українець малював кульковими ручками, олівцем та цибулевим соком.

Відомо, що виставка відбудеться в Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Франції. Триватиме вона тиждень.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму.

Як писав «Вголос», напередодні Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Як відомо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з’ясувати можливість нового наступу бойовиків «ДНР» на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

ІА "Вголос": НОВИНИ