Під Краковом 14-річний польський підліток з молотком напав на дівчинку з України.

В містечку Неполоміце в Польщі місцевий підліток побив молотком дівчинку з України. Батьки 7-річної Софії зняли побої і вирішили покарати кривдника їхньої доньки.

Про це розповіла мама дівчинки Ірина Івлєва українським ЗМІ.

За словами жінки, інцидент стався минулого тижня біля будинку, де її родина орендує житло. Ірина з чоловіком працюють в різні зміни, щоб хтось постійно був вдома і наглядав за дітьми. Того дня, десь на пів години чоловік поїхав забрати дружину з роботи і привезти додому, а після цього йшов сам на зміну. 7-річна Софія з 9-річним старшим братом та його другом-однолітком гралися на подвір'ї м'ячем. Територія будинку огороджена, тож сторонні сюди не потрапляють.

Якоїсь миті хлопчики відлучилися, щоб винести на вулицю кольорові картки, а Софія залишилася на футбольному майданчику сама. До неї підійшла місцева 9-річна дівчинка Оля і заходилася відбирати м'яч. Через це дівчатка поконфліктували, Оля кинула м'яч через паркан у кущі і пішла, а Софія залишилася на вулиці і намагалася дістати м'яч.

За кілька хвилин дівчинка повернулася зі старшим 14-річним братом Ігорем та його 13-річним другом.

«Брат Олі дав знак сестрі, і та почала бити Софію. Моя донька почала втікати і намагалася перелізти через невеличкий паркан поруч. Вони втрьох почали її стягувати, а Ігор почав її бити молотком по животі і по ребрах. Нам дуже пощастило, що він не потрапив їй у голову», - розповідає мама дівчинки.

Далі підлітків щось злякало і вони втекли, а побита Софійка повернулася додому і сховалася в своїй кімнаті. 

Вже трохи згодом дівчинка таки зізналася мамі, що її побили молотком. Шокована Ірина одразу зателефонувала в екстрену службу 112, щоб викликали поліцію та медиків. Правоохоронці та працівники швидкої склали протоколи, а батьків скерували до амбулаторії, щоб зняли побої. Медичні висновки батьки Соні потім віднесли до поліції, і їх долучили до справи.

Жінка говорить, що розшукати кривдника доньки було нескладно, оскільки вони живуть в одному будинку. Вона разом із поліцією пішла до батьків хлопчика.

«Я бачила молоток, який лежав на столі і яким він побив мою дитину. Він розповідав поліції, як все було, я була в шоковому стані й не дуже слухала, що він говорив. Єдине, що різануло - це те, що він змовчав про молоток. Коли я акцентувала на цьому увагу, він заперечував, що бив Софію молотком, говорив, що просто поштовхав», - говорить жінка

Зараз жінка записала свою доньку до дитячого психолога, а також знайшла адвоката, щоб дати далі хід справі про побиття її дитини. 

«Це - не перший випадок, коли цей підліток займає дітей. Я з'ясувала, що вже були випадки, коли він застосовує насильство до інших дітей, загалом обирає молодших від себе. Найменший вік дитини, яку він штовхав - дівчинка 4 років», - говорить Ірина.

Нагадаємо, у Києві у результаті російських ракетних обстрілів та атак іранськими безпілотники протягом останніх трьох тижні загинуло 12 людей, ще 60 було травмовано.

ІА "Вголос": НОВИНИ