Факти вказують на те, що пожежі на звалищах не були випадковими. Йдеться, зокрема, про незаконну утилізацію відходів, повідомляє Державна прокуратура Польщі.

Міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро видав наказ на створення групи, до якої входять  прокурори та представники різних служб. У повідомленні прокуратури  зазначається, що група має розслідувати усі випадки загоряння відходів.

Учасники групи також проаналізують всі провадження, які ведуться в окремих підрозділах прокуратури щодо правопорушень, пов'язаних із незаконними підпалами сміття.

У прокуратурі Польщі зазначають, що детальний та комплексний підхід до цих питань має на меті встановити можливі зв'язки між суб'єктами, що беруть участь у незаконній практиці, а також визначити, чи дії, вчинені можливими винуватцями у різних частинах країни, є пов'язаними між собою.

За даними Міністерства охорони навколишнього середовища, у 2018 році на території Польщі зафіксовано 63 пожеж на сміттєзвалищах та полігонах з відходами. Серед них – 27 дуже великі і великі (тобто такі, у гасінні яких взяли участь кілька десятків охоронних підрозділів).

Усього за останній рік Державна пожежна служба Польщі зафіксувала 37 таких пожеж.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ