Про це мер Перемишля Роберт Хома заявив 2 травня під час прес-конференції щодо участі Об'єднання українців у Польщі у святкуваннях 100-річчя незалежності РП.

«Мої побоювання виникають як із попереднього досвіду, так і рекламування Об'єднанням українців події, мета якої може бути благородною. Йдеться про показ документального фільму «Міф» про соліста Паризької опери Василя Сліпака, який загинув на Донбасі. Це можна назвати надмірною емоційністю, але багато хто звернув мені увагу на кольори плакату і банерів, що рекламують цей фільм. Червоно-чорні кольори, на жаль, у Польщі, і особливо – в нашому місті, асоціюються із поширенням бандеризму», – заявив Хома, висловивши сподівання, що така ситуація є лише «хибою організаторів».

Мер Перемишля підтримав положення про участь Об'єднання українців у Польщі в святкуваннях 100-річчя незалежності РП.

«У ситуації, коли нам йдеться про урочисте і єднальне святкування 100-річчя найважливішої для нашої країни події, відмова будь-кому в участі була б щонайменше незрозумілою», – повідомив він.

Разом з тим, Хома зазначив, що би хотів би отримати від організаторів список запрошених на цю подію гостей і узгодження тематики запланованих заходів:

«Не уявляю собі, щоб під час проведення події, на яку даю згоду, сам організатор – Об'єднання  українців у Польщі – займався пропагандою змісту, що суперечить цим положенням, бо це зробило би неможливою у майбутньому і так складну нашу співпрацю».

Нагадаємо, меру польського міста Перемишль Роберту Хомі Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну на 5 років через його участь в антиукраїнських заходах.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ