Про це повідомляє Польське радіо.

Події, на яких зосереджена увага слідства, здебільшого, відбувалися 2012-2013 роках. Колишній міністр транспорту пояснював, що про проблеми перевізника довідався із записів Агентства внутрішньої безпеки. Згодом вислав листа до голови Управління цивільної авіації з проханням про інформацію стосовно OLT Express та перевірки фінансової ситуації авіалінії.

Після банкрутства OLT Express Новак наказав здійснити контроль Управлінням цивільної авіації і згодом оцінив стосунок тодішніх посадових осіб до справи як безтурботність. 
Славомір Новак 2013 року подав справу Управління цивільної авіації до прокуратури, але в документах не було конкретних прізвищ, розслідування так і не проводилося.

Колишній міністр наголошував, що під час банкрутств OLT Express i Amber Gold він був зайнятий підготовкою ЄВРО-2012. 

Авіакомпанія OLT Express збанкрутувала у липні 2012 року, менш ніж через місяць те ж саме сталося з компанією у Ґданську, що виявилася фінансовою пірамідою. Втрати, спричинені діяльністю OLT Express, оцінюють у понад 87 млн злотих (понад 20 млн євро).

Славомір Новак – це один із найближчих співробітників колишнього прем'єр-міністра Польщі й лідера партії Громадянська платформа Дональда Туска. Свого часу він очолював політичний кабінет прем'єра. Працював теж у Канцелярії Президента Броніслава Коморовського. У 2011-2013 рр. керував Міністерством транспорту в уряді Дональда Туска.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ