У Полтаві і Полтавському районі правоохоронці провели обшуки, під час яких виявили так звані реабілітаційні центри, у яких примусово утримували 21 людину.

Про це в четвер, 22 листопада, повідомила прес-служба прокуратури області.

Під час проведення слідчих дій у двох реабілітаційних центрах було встановлено, що загалом у них перебували 40 осіб, котрі за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної й алкогольної залежності.

Із 40 "пацієнтів" 21 особа повідомила, що їх тримали на території установ незаконно, всупереч їхній волі, обмежуючи особисту свободу. Права вільного виходу з домоволодіння вони не мали, вікна були заґратовані та замкнені, доступ свіжого повітря обмежений.

Крім того, декотрі особи повідомили, що працівники "реабілітаційного центру" примусово вводили їм ліки невідомого походження, а за порушення режиму карали позбавленням їжі та забороною спілкуватися між собою.

За результатами обшуків, 21 особа (мешканці Полтавської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Житомирської, Харківської, Чернівецької, Кіровоградської, Сумської і Тернопільської областей) за власним бажанням покинули зазначені "реабілітаційні центри".

Правоохоронці проводять слідство і встановлюють організаторів незаконних дій. Їм загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до восьми років.

ІА "Вголос": НОВИНИ