Археологи виявили повністю збережений вуличний кіоск із залишками їжі в ході розкопок на місці давньоримського міста Помпеї, яке в 79 році н.е. загинуло внаслідок катастрофічного виверження Везувію.

Як повідомляється на сайті археологічного парку Помпеї, мова йде про термопол – давньоримську подобу сучасного вуличного кіоску, в якому продається їжа. Хоча подібні знахідки вже робилися і раніше, директор археологічного парку Массімо Осанна зазначив, що вперше територія такого роду була розкопана повністю.

«Крім того, що це ще одне уявлення про повсякденне життя в Помпеях, можливості для вивчення цього термополу виняткові, тому що вперше територія такого роду розкопана повністю і можна провести всі дослідження, які тільки можливі завдяки сучасним технологіям», – сказав Осанна.

Примітно, що гарно збереглися фрески на прилавках із зображенням продуктів і навіть залишки їжі. Всередині одного з контейнерів знайшли фрагмент качиної кістки. Крім того, виявлені сліди свинини, козлятини, риби і равликів, що «свідчить про велику різноманітність продуктів тваринного походження, що використовувалися при приготуванні страв».

Давньоримське місто Помпеї, недалеко від Неаполя, був вперше виявлено в 1592 році, проте лише в 1748 році почалися розкопки. Зараз Помпеї – музей під відкритим небом. Розкопки «мертвого міста» ведуться до цих пір.

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ