14 листопада у Празі стартував Тиждень українського кіно. Її відкрила стрічка Романа Бондарчука «Вулкан».

Про це йдеться у повідомленні Укрінформу.

«У даний час українське кіно привертає до себе все більше уваги на міжнародному рівні, про що свідчить серед іншого, успіх фільмів на престижних фестивалях. У цьому році ми вдруге проводимо наш фестиваль і дуже раді збільшенню кількості відвідувачів», – заявила головний організатор Лєнка Віхова.

У програмі Тижня також картини «Брама» Володимира Тихого, «Донбас» Сергія Лозниці, «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк, документальний фільм «Малевич, український квадрат» Дмитра Джулая і короткометражний «Ніч з Наталкою» Андрія Бондаренко, а також «Астенічний синдром» Кіри Муратової (1989 рік, був заборонений у СРСР, при цьому отримав премію Спеціального журі у Берліні).

Тиждень триватиме до 20 листопада, покази пройдуть у трьох кінотеатрах. Всі фільми демонструються в оригінальній версії з чеськими субтитрами.

На відкритті фестивалю українського фільму були присутні актор Сергій Степанський, заступник директора Державного агентства України з питань кінематографії Сергій Неретін, посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

ІА "Вголос": НОВИНИ