У суботу, 12 лютого, ввечері президент США Джо Байден провів телефонну розмову з главою РФ Володимиром Путіним. Сторони обговорили можливе вторгнення Росії в Україну.

Нещодавно на переговори відреагували в Кремлі. Помічник Путіна Юрій Ушаков розповів, що розмова з американським президентом була досить збалансованою.

Про це інформує «РБК-Україна».

Ушаков повідомив, що Байден і Путін говорили більше години. Він відзначив діловий та збалансований характер бесіди.

Байден послався на досвід «холодної війни», яка тривала з середини 1940-х до початку 1990-х років та призвела до розпаду СРСР.

Представник агресора наголосив, що під час «холодної війни» представники СРСР і США нібито робили все можливе, щоб уникнути серйозного конфлікту та катастрофи.

За словами Байдена, зараз дві великі держави є конкурентами, однак США і РФ повинні зробити все можливе, щоб підтримувати безпеку та стабільність у світі. У ситуації щодо України потрібно уникнути найгіршого сценарію. Також він згадав і про жорсткі санкції, які введуть у випадку вторгнення Росії.

Путін відповів, що в отриманих 26 січня відповідей на російські пропозиції від Вашингтона та НАТО містяться багато озвучених у вчорашній розмові кроків.

Як писав «Вголос», Байден обговорив із Путіним загрозу вторгнення РФ в Україну та попередив про наслідки. Телефонна розмова тривала більше години.

ІА "Вголос": НОВИНИ