Про це повідомляє канал «112 Україна».

Спочатку проектом постанови 5771 пропонувалося призначити на зазначений пост американця Роберта Сторча. Пізніше у Раді був представлений другий кандидат, британець Найджел Браун. Його кандидатуру в ході засідання запропонував голова фракції «Блоку Петра Порошенко» (БПП) Ігор Гринів. Голова Антикорупційного комітету Єгор Соболєв заявив, що Брауна «намагаються зробити об'єктом для маніпуляцій».

У ході рейтингового голосування 27 лютого Сторча підтримали 76 депутатів, Брауна – 205. Оскільки кандидатура Брауна не набрала 226 голосів, проект постанови був відправлений на доопрацювання.

Згідно із законодавством, щорічно проводиться незалежна оцінка (аудит) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Аудит проводить комісія зовнішнього контролю у складі трьох осіб, яких щорічно повинні визначати президент України, ВР і Кабінет міністрів. Член комісії повинен мати значний досвід роботи в органах попереднього розслідування, прокуратури, судах, закордоном або у міжнародних організаціях, а також володіти необхідними знаннями та навичками для проведення аудиту.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ