У п’ятницю, 12 липня, Верховна Рада відхилила проєкт постанови 3112-1-П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 11 липня 2019 року про прийняття в цілому проєкту Виборчого кодексу України».

За ухвалення рішення проголосували два народні депутати за мінімально необхідних 226. Про це повідомляє «Укрінформ».

Голова ВР Андрій Парубій наголосив, що постанова провалена. Це дає змогу підписати кодекс і передати його на підпис президенту.

У проєкті постанови 3112-1-П її автори - народні депутати від групи «Партія «Відродження»» Валерій Писаренко та Дмитро Святаш - звертали увагу на те, що під час ухвалення Парламентом Виборчого кодексу було допущено порушення ряду вимог Конституції України та регламенту Верховної Ради України щодо процедури ухвалення парламентом законів.

Ухвалений документ поєднує п’ять чинних законів: «Про вибори народних депутатів України», «Про вибори президента України», «Про місцеві вибори», «Про Центральну виборчу комісію» і «Про Державний реєстр виборців». Він складається з трьох книг - загальні засади проведення всіх виборів, загальнонаціональні вибори (президентські та парламентські) та порядок проведення місцевих виборів.

Як писав «Вголос», Верховна Рада ухвалила новий Виборчий кодекс.

ІА "Вголос": НОВИНИ