Про це повідомляється в прес-службі Національної поліції України. 

Обох жінок у віці 20-ти і 25-ти років повернули додому.

Повідомляється, що 25-річний житель Волинської області шукав молодих дівчат, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, і вербував їх для роботи за кордоном. За кожну «співробітницю» волинянин отримував винагороду в 300 євро. 

«Своїм жертвам обіцяв високу заробітну плату і безтурботне життя, а коли ті опинялися в чужій країні - потрапляли в справжнє рабство і нескінченні борги», - наголошується в повідомленні.

Зараз зловмисник знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 149 (Продажа людини з метою сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі і т. д.) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Слідчі дії тривають. В рамках міжнародного слідчого доручення правоохоронці будуть встановлювати роботодавців на території Словаччини з метою їх затримання і перекриття міжнародного каналу торгівлі людьми.


 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ