[media=103123,103125] 

Як повідомляє «Радіо Свобода», монумент встановлено перед адміністративною будівлею радгоспу «Звениговський». Висота скульптури без постаменту становить близько трьох метрів.

Радгосп «Звениговський» очолює Іван Казанков, керівник республіканського комітету Комуністичної партії Росії. Як повідомляє прес-служба комітету, «інтерес до І. В. Сталіна зріс останнім часом, коли Росія переживає не найкращі часи, пов'язані з падінням промислового виробництва і санкціями, оголошеними нам країнами Заходу».

Відкриття пам'ятника Сталіну відбулося на тлі передвиборної боротьби в регіоні, яка загострилася. Напередодні губернатор республіки Марій Ел Леонід Маркелов на зустрічі з жителями селища Шімшурга пригрозив їм «перекопати дорогу» через наданий йому «поганий прийом». У відкритті пам'ятника Сталіну взяв участь конкурент Маркелова на майбутніх виборах голови регіону, депутат Держдуми від КПРФ Сергій Мамаєв.

Як писав «Вголос», у Росії на Прохоровському полі, неподалік селища Прохорівка Бєлгородської області афонський ієромонах Афіноген відслужив літію з іконою, на якій зображено Йосипа Сталіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ