Незаконно засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка у московській в'язниці «Лефортово» відвідала дружина та донька.

Про це у Twitter повідомив його громадський захисник Марк Фейгін.

Окрім того захисник політв’язня,  опублікував звернення журналіста Романа Сущенка.

«Маю надію, що ви й надалі продовжите підтримувати мене, мою родину та справедливість. Вірю у щасливе вирішення ситуації, у якій опинився. Постійно відчував підтримку української влади, нашої дерави, уряду, президента, громадської спільноти та просто людей. Низький уклін вам», – написав український політв'язень.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму.

Як писав «Вголос», напередодні Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Як відомо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з'ясувати можливість нового наступу бойовиків «ДНР» на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

ІА "Вголос": НОВИНИ