Як пише «Новый регион 2», про це будівельники повідомили своє керівництво, засоби масової інформації, а також надіслали звернення до представництва президента Росії. Під зверненням підписалися 23 особи.

«Просимо вас посприяти в питанні погашення заборгованості із заробітної плати, що утворилася перед працівниками підприємства за період січень-березень 2015 року. На цей момент, за інформацією наших керівників, загальна заборгованість із заробітної плати становить 16,132 мільйона рублів, кількість працівників, які не отримали заробітну плату, – 311 осіб. Заходи та обіцянки, що їх вживає низка керівників різних структур і наглядових органів, очікуваних результатів не принесли. Виплати проводили тільки після того, як двічі, втомившись від невиконаних обіцянок про погашення заборгованості, низка наших працівників оголошувала голодування», – пишуть робітники.

Страйкарі вказують, що порушено їхні права, гарантовані Конституцією РФ і Трудовим кодексом РФ. Учасники акції пояснюють, що саме підприємство грошей на виплату зарплат «не має з причини відмови з боку нашого замовника («Дальспецстроя» при Спецстрої Росії) визнавати наші виконані обсяги». Будівельники стверджують, що зараз харчуються за талонами, які отримали в борг від однієї з будівельних організацій. Кімнати в гуртожитку їм нібито також надають у борг. Як повідомив співробітник компанії Петро Бойков, голодування почалася о 10:00. Напередодні, за його словами, з будівельниками зв'язувалися представники «Дальспецстрою» і пропонували відмовитися від голодування. Однак робітники не бачать іншого виходу.

Як писав «Вголос», 22 березня будівельники космодрому «Восточный» написали на даху послання Путіну із проханням допомогти їм отримати зарплату.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ