На сайті російської компанії, турфірма пояснює припинення роботи падінням попиту на тури і пограбуванням офісу, повідомляє Громадське радіо.

«ТОВ «Вектурія» повідомляє про неможливість надання послуг за договорами про реалізацію туристського продукту і припинення своєї діяльності з 28 липня 2017 року»,  – йдеться в заяві.

У компанії також пояснили, що падіння попиту на тури у цьому році  «спричинило недостатність обігових коштів та призупинення роботи».

Прес-секретар Російського союзу туристичної індустрії Ірина Тюріна, посилаючись на директора туркомпанії Івана Букаєва, повідомила, що «близько 20 туристів повинні за рахунок фінансових гарантій отримати в якості компенсації від страховика практично повну вартість турів».

За її словами, «гірше становище у тих клієнтів, для яких компанія бронювала тури в якості агента», оскільки до них фінансові гарантії «Вектуріі» стосунку не мають. Йдеться про путівки в анексований Крим, сепаратистський регіон Грузії Абхазія і в Білорусь.

«Поки складно назвати загальну кількість постраждалих туристів, але це як мінімум 150 осіб, які купили путівки на загальну суму близько 3,6 млн рублів (близько півтора мільйони гривень)»,  – уточнила Тюріна.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ