Про це повідомляє РБК.

Біржовий курс долара відіграв падіння, що відбулося 7 березня, і знову піднявся вище від 72 руб., досягнувши на максимумі позначки 72,496 руб., що на 1,043 руб. вище від рівня закриття попередніх торгів.

Водночас курс єдиної європейської валюти додав 84,8 коп. і зріс до 79,588 руб.

Рубль слабшає, незважаючи на зростання нафтових котирувань. Під час сьогоднішніх торгів на біржі ICE ціна бареля нафти марки «Brent», що піднімалася вчора вище від 41 дол., але потім різко впала, знову наблизилася до 40 дол. На максимумі його вартість досягла позначки 39,97 дол., що на 0,8% вище від рівня закриття вчорашніх торгів.

У звіті аналітиків Росбанку зазначено, що зв'язок рубля з нафтовими котируваннями залишається сильним, але трохи асиметричним, унаслідок чого російська валюта зміцнюється повільніше, ніж відновлюється ціна нафти.

«Як наслідок, дорога для рубля в бік позначки 70 руб. до долара обіцяє бути важкою, принаймні доти, доки позитивна динаміка цін на нафту не матиме стійкого характеру», – підкреслюють у звіті.

Своєю чергою, аналітик Промсвязьбанку Катерина Крилова вважає, що найближчим часом ціна на нафту повернеться в діапазон 37-39 дол./бар.

«Слабка статистика щодо торгового балансу в Китаї за лютий цілком цьому сприяє. Також сьогодні вийде статистика щодо запасів нафти й нафтопродуктів у США, яка може також сприяти відкоту нафти», – відзначає Крилова.

Уранці вартість бареля «Brent» становила 39,92 дол., курс долара на Московській біржі досяг позначки 72,34 руб., курс євро — 79,471 руб.

ІА "Вголос": НОВИНИ