Документ внесений до Держдуми у вівторок, інформація розміщена в базі даних нижньої палати парламенту РФ, передає «ФАН».

Ідея законопроекту належить депутату від фракції ЛДПР Єгору Анісімову. Як підкреслюється в пояснювальній записці, є спортсмени, які перетворюють своє право на участь в Олімпійських іграх в монополію.

«Будучи вже дво- або триразовими олімпійськими чемпіонами, вони продовжують брати участь у них (в Іграх), не даючи можливість молодим спортсменам проявити себе на міжнародній арені», - наголошується в тексті документа.

Депутат звернув особливу увагу на те, що бувають ситуації, коли спортсмен, вже удостоївшись права представляти на Олімпіаді Російську Федерацію, раптово, практично перед самим виступом, знімається зі змагань, каже, що відмовляється брати участь.

«Так, наприклад, Євген Плющенко, отримавши право брати участь в Олімпійських іграх, знявся зі змагань за хвилину до початку виступу. Офіційна версія - травма спини. У той же день він оголосив про завершення спортивної кар'єри», - наголошується в матеріалах.

Єгор Анісімов стверджує, що Євген Плющенко заздалегідь знав про проблеми зі здоров'ям, але тим не менш не відмовився від ідеї брати участь у важливих змаганнях, позбавивши інших спортсменів можливості проявити себе.

«Законопроект пропонує встановити заборону для спортсменів брати участь в Олімпійських іграх більше двох разів поспіль. Це дозволить іншим, молодим і не менш талановитим, спортсменам взяти участь у міжнародних змаганнях такого високого рівня», - наголошується в документі.

ІА "Вголос": НОВИНИ