Російські медики до кінця не кажуть незаконно засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову, що з його станом здоров’я і скільки він ще буде в медичній частині колонії.

Про це в інтерв’ю російській службі "Радіо Свобода«, заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

»Щодо медиків — ситуація складна. У загін він досі не повернувся. Сенцов досі перебуває в окремій палаті медчастини і проходить реабілітацію після голодування«, — сказав правозахисник.

За його словами, бранця Кремля один раз возили до лікарні, де проводили зовнішній огляд, оглядали внутрішні органи за допомогою спеціальної медичної апаратури, у результаті чого встановили, що у нього є органічні зміни в області серця, нирок і печінки.

Адвокат зазначив, що реабілітація Сенцова має містити певне харчування, медичне відстеження, прийняття певних медичних процедур і ліків.

»Медики не говорять, які конкретно дають ліки політв'язню — просто дають таблетки. Радять якнайменше рухатися, йому рекомендовано постільний режим", — розповів Дінзе.

Він також зазначив, що Сенцов слідкує за новинами.

Раніше повідомлялося, що політв'язень Сенцов відновлюється після тривалого голодування, але у нього виявлені зміни в нирках, серці та печінці.

Нагадаємо, Європарламент планує вручити Сенцову премію Сахарова у колонії.

Як повідомляв “Вголос”, Олег Сенцов, український режисер, котрого незаконно засудили й утримують у Росії, став лауреатом премії Андрія Сахарова “За свободу думки” 2018 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ