Про це повідомляє «ВВС-Україна».

За словами адвоката підсудного Володимира Сучкова, захист представив районному суду селища Кроми Орловської області висновок Київського інституту мовознавства, де йдеться, що слово «москаль» і похідні від нього, принаймні у віршах пана Бившева, вживаються щодо російських військових, а не є образливим прізвиськом для росіян узагалі.

Суддя Маргарита Грідіна відмовилася долучити цей висновок до справи. Відхилила вона і клопотання адвоката про нову експертизу, визнавши достатнім висновок викладачки з Орловського університету, яку для проведення експертизи залучив Слідчий комітет.

Вона підтверджує думку звинувачення, що вірші Олександра Бившева викликають ненависть і ворожнечу до росіян.

Учитель і поет із селища Кроми Олександр Бившев 2014 року, після анексії Росією Криму та початку конфлікту на Донбасі, написав два вірші  «Українським патріотам» і «Українські повстанці», в яких у різкій формі закликав українців чинити опір інтервентам.

Слідчий комітет РФ звинуватив його у «розпалюванні ненависті або ворожнечі». Відповідна стаття кримінального кодексу передбачає широкий спектр покарань – від обов'язкових робіт або штрафу до чотирьох років ув'язнення.

ІА "Вголос": НОВИНИ