Нетверезий житель села Курташки російської республіки Мордовія полював на кабана, але натомість пробрався у церкву. Там забарикадувався та почав стріляти по іконах і стінах.

Як пише Info RM, сталося це у понеділок, 10 грудня. Мисливець напідпитку помітив у лісі сліди кабана та вирішив його вполювати. Вони привели його до храму святих безсрібників Косми і Даміана в селі Мордовські Парки.

В пошуках дикої тварини, чоловік розбив вікно і проліз у храм. Там він вирішив забарикадуватися. Посеред коридору мисливець облаштував імпровізований вівтар, оточивши його іконами і свічками. Поруч розлив кагор і церковну олію, а на дверях намалював хрест.

Також мисливець знайшов у церкві рясу й одягнув її на себе. У ній відкрив вогонь по іконах і стінах. Коли на місце приїхав дільничний, п'яничка висунув вимогу: привезти його батьків і начальника поліції. Коли ті прибули, чоловік усе одно відмовлявся виходити.

У результаті перемовини з горе-мисливцем тривали три години, а тоді чоловік викинув у вікно рушницю та вирішив стрибнути також. Із собою він взяв гострий предмет із церкви, яким ударив поліцейського.

Наразі вирішують питання про порушення кримінальної справи за кількома статтями. Священнослужителі сподіваються на проведення психіатричної експертизи у стрільця.

ІА "Вголос": НОВИНИ