Про це з посиланням на сам документ, а також повідомлення Росспоживнагляду і джерела в компаніях, які володіють мережами магазинів, повідомляє РБК.

У додатку вказано 15 видів продукції, яку виробляють в Україні. У списку для перевірки внесено косметику, парфумерію, мило, засоби гігієни, мийні засоби, а також шпалери, меблі та постіль.

За словами виконавчого директора Асоціації компаній роздрібної торгівлі Андрія Карпова, відомство має право проводити планові перевірки або перевірки за скаргами споживачів на якість продукції. У планах Росспоживнагляду на першу половину 2015 року таких перевірок української продукції не зазначено.

У Росспоживнагляді підтвердили, що такий лист було відправлено. Два джерела в компаніях, що володіють федеральними мережами магазинів, розповіли, що такий лист їм дійсно пред'являли представники санітарного відомства.

«Росспоживнагляд у разі отримання інформації про ризики безпеки та якості продукції за необхідності вводить режим посиленої оцінки підконтрольних відомству товарів, незалежно від країни-виробника», – йдеться в офіційному коментарі відомства.

Видання констатує, що перевірки української продукції можуть закінчитися її вилученням з магазинів – з 23 березня вже заборонено ввезення в Росію продукції компанії «СК Джонсон» – «дочки» американської «SC Johnson».

ІА "Вголос": НОВИНИ