Про це повідомляє «ТАСС.ру».

«У зверненні людина наводить певні цитати зі Святого Письма і просить дати їм оцінку на предмет дотримання відповідності ФЗ «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку». Законом встановлено триденний термін для реєстрації звернення. В цьому випадку – до 18 вересня», – сказав прес-секретар прокуратури Новосибірської області Дмитро Лямкін.

Після розгляду звернення прокурор міста вирішить, залишити його для перевірки в прокуратурі, направити в Роскомнагляд або відмовити в реєстрації.

На думку заявника, «шкідливим» є, наприклад, епізод з дочками Лота: «...Напоїмо батька вином, і покладімося з ним, і відновимо від нашого батька плем'я. (...) І завагітніли обидві дочки Лотові від батька свого».

У цьому випадку, на думку автора звернення, йдеться про порушення трьох пунктів статті 5 ФЗ: «(інформація) заперечує сімейні цінності і формує неповагу до батьків і (або) іншим членам сім'ї», «(інформація) здатна викликати у дітей бажання вжити (...) алкогольну продукцію» і «(інформація), яка реабілітує протиправну поведінку».

У прокуратурі уточнили, що звернення зараз перебуває у прокурора Ігоря Стасюліса, який раніше угледів образу почуттів віруючих у постановці Новосибірського театру опери та балету «Тангейзер».

ІА "Вголос": НОВИНИ