Про це повідомляє «Інтерфакс», із посиланням на дані «Левада-Центру».

На думку 41% опитаних, інтеграція Криму фінансується в РФ «за рахунок скорочення витрат на освіту, охорону здоров'я, науку, індексацію зарплат і пенсій». У той же час третина респондентів вважає, що держава виділяє на ці цілі «доходи від продажу нафти і газу», не скорочуючи витрати на соцсферу, науку тощо (32%). Кожен десятий (11%) вважає, що гроші з'явилися від «приватних інвестицій російського бізнесу», йдеться в повідомленні.

Розмірковуючи про політичне майбутнє частини Донецької і Луганської областей, 37% росіян висловилися за те, щоб цей регіон став незалежною державою. У 2014 році частка прихильників цієї думки становила 12%.

У той же час, вдвічі рідше росіяни стали висловлювати побажання, щоб схід України став частиною РФ – 21% (у березні 2014 року 48%). Ще 21% вважає, що було б краще, якби «цей регіон залишався частиною України, але отримав більшу незалежність від Києва» (17% раніше). Лише 7% хотіли б, щоб «регіон залишався частиною України на тих же умовах, як це було до кризи» (8% раніше).

Опитування проводилося з 31 березня по 3 квітня серед 1600 осіб у віці від 18 років у 137 населених пунктах 48 регіонів РФ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ