За словами голови Федеральної міграційної служби РФ Костянтина Ромодановського, іноземців, які перевищили терміни перебування в Росії від 120 до 270 днів, також можуть позбавити дозволу на в’їзд у РФ на термін від 3-х до 5-ти років, передає російська агенція «Інтерфакс».

«З 10 січня 2015 року набувають чинності нові норми законодавства, що передбачають саме таке диференціювання для визначення ступеня порушення, – сказав Ромодановський. – За перевищення терміну перебування з урахуванням встановлених критеріїв послідує і різне покарання».

«Наша інформаційна система показує, що на території РФ у цей час перебувають майже три мільйони іноземних громадян, які значно перевищують термін законного перебування – 90 діб. Більшість – це громадяни країн СНД», – додав Ромодановський.

«Ще 1 млн 28 тисяч 62 іноземні громадяни – більше ніж 360 діб. А незаконне перебування більш ніж 360 днів – шлагбаум закриється на 10 років», – повідомив керівник ФМС.

Раніше Ромодановський заявляв, що на початку 2015 року міграційний потік у Росію зменшився майже на 70%. За його словами, менше мігрантів їде в Росію із Середньої Азії, але більше – з Молдови й України.

ІА "Вголос": НОВИНИ