Таку думку висловив в коментарі виданню «ГОРДОН» російський політолог Андрій Піонтковський.

За його словами, Європа не готова визнати Путіна вбивцею і військовим злочинцем.

«Слідство лише підтвердило те, що і так відомо всьому світу. Але вони так і не назвали двох імен: того, хто віддав наказ, і того, хто натиснув на кнопку «Бука». Нідерланди і Австралія звинуватили РФ у загибелі MH17. Ну, і що далі? Вони готові оголосити [президента РФ Володимира] Путіна військовим злочинцем і перестати їздити до нього, як [президент Франції Еммануель] Макрон? Нам залишається сприймати Захід таким, яким він є. Європейці будуть тягнути з трибуналом, намагаючись налагодити відносини з путінською Росією», – сказав Піонтковський.

Він розкритикував приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на зустріч до Путіна.

«Подивіться на ганебну поведінку Макрона. В день оголошення результатів роботи слідчої групи він стояв поруч з Путіним, який просто знущався над жертвами MH17. А Макрон догідливо заглядав йому в очі і обсипав компліментами. Плюс, європейці продовжують пробивати «Північний потік – 2», незважаючи на те, що це суперечить інтересам України», – підкреслив політолог.

Піонтковський упевнений, що Європа не хоче визнавати Росію злочинною державою, «якою керують серійні вбивці».

«Зокрема, це пов'язано з тим, що вони бачать економічну вигоду у співпраці з РФ – дешевший газ. Тактика затягування йде з обох сторін – і Заходу, і РФ: мовляв, якось конфлікт на Донбасі розсмокчеться. Але якщо говорити про Україну, то ситуація могла бути і гіршою. Зараз Києву хоча б надають політичну і якусь військову допомогу», – додав він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ