Про це повідомляють «Известия».

Відповідний документ є в розпорядженні видання.

Планують, що вартість дозволу становитиме 500 рублів, оплачувати його доведеться в уповноважених на це органах; ліцензія діятиме три місяці.

Відповідно до законопроекту, збір може з'явитися для тих, хто приходить у ліс у «рекреаційних цілях, у тому числі з використанням відкритих і закритих джерел вогню». Як повідомляють, від плати звільнять представників корінних нечисленних народів Півночі, Сибіру й Далекого Сходу РФ.

Податок також не платитимуть ті, хто прийшов у ліс заготовити деревину, зібрати лікарські трави, провести дослідження, пополювати тощо.

«Якщо з'ясується, що у відпочивальника ліцензії немає, то лісник та інші уповноважені особи матимуть право повідомити органам влади про це, які, своєю чергою, повинні будуть притягнути винних у порушенні правил відвідування лісу до відповідальності, накласти штраф до 5000 рублів», – каже автор законопроекту.

На думку депутата, багаття на природі розпалює велике число людей, що призводить до деградації лісів, знижує їхні санітарно-гігієнічні, водоохоронні та ґрунтозахисні функції. Крім того, «шашличний збір» зможе покрити витрати муніципалітетів на прибирання сміття в лісах.

ІА "Вголос": НОВИНИ