Як повідомляють РІА «Новости», про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми з економполітики, перший заступник голови фракції «Справедлива Росія» Михайло Ємельянов.

«В якості екстравагантних заходів, але чутливих ​​для американців, можна припустити заходи, які давно пропонувалися – це введення підвищених акцизів на продаж солодких газованих напоїв. Насамперед постраждають Coca-Cola і Pepsi», – сказав Ємельянов.

Нагадаємо, США у вівторок розширили список санкцій щодо РФ, включивши туди кримські винзаводи «Новий Світ», «Масандра» і «Магарач». Всього в список були внесені 34 фізичних та юридичних особи. Туди потрапив ряд «дочок» найбільших російських банків – «Сбербанка» і ВТБ, структури РОСТЕХ.

Він також вважає, що відповідними кроками Росії на розширення санкцій США могли б стати заборона американським фінансовим консультантам та аудиторам надавати послуги російським компаніям, обмеження обігу в Росії платіжних карт Visa і MasterCard, а також можливе в перспективі скорочення закупівлі літаків Boeing, вважає Ємельянов.

«Відповідати, безумовно, треба. Відповідати треба чутливо і не завжди симетрично. Є зони, які були б для американців дуже чутливі», – сказав Ємельянов.

ІА "Вголос": НОВИНИ