Як пише «Лента.ру», про це він заявив в ефірі радіостанції «Говорить Москва».

Проханов підкреслив, що вважає Сталіна благодійником Церкви і виступає за його канонізацію.

«Перемога у війні 1941-1945 років вважається священною. Тому що в цій війні зійшлися адові сили і райські сили. Адові сили – це Гітлер і фашизм. Райські сили – це Радянський Союз. А Йосип Віссаріонович є лідером священної хрестової перемоги», – підкреслив Проханов.

Письменник також допустив можливість створення ікони із зображенням Сталіна.

«На цій іконі Сталін без німбів. Василевський, Жуков, Рокоссовський без німбів. Це просто свідки того, що Державна Божа Матір – це ікона Державної Божої Матері – вона освячує нашу владу і нашу державу російську», – підсумував Проханов.

Як писав «Вголос», 28 травня з'явилася інформація про те, що в Бєлгородській області пройшла літія (короткий молебень) біля ікони, на якій зображено Йосипа Сталіна і радянських маршалів. Службу на Прохоровському полі в Бєлгородській області провів афонський ієромонах Афіноген.

За даними ЗМІ, картину, яку також називають іконою «Богоматір Державна», написали художники з міста Рибінська на замовлення організації «Ізборський клуб». Очолює клуб Олександр Проханов.

Пізніше Бєлгородська митрополія спростувала свою причетність до Богослужіння, яке відбувалося на Прохоровському полі біля «ікони» із зображенням Йосипа Сталіна. Священнослужителі пояснили, що зображення, яке використовували в молебні, є картиною, а ієромонах, який проводив Богослужіння, не належить до кліру Бєлгородської митрополії.

ІА "Вголос": НОВИНИ