Про це повідомляє ТАСС.ру з посиланням на дані офіційного представника ГСУ СК у Красноярському краї Ольги Дегідь.

«У лікарні швидкої медичної допомоги померла 14-річна дівчина, доправлена ​​11 квітня з ознаками гострого отруєння метиловим спиртом. Ще двоє чоловіків віком 40 і 44 роки померли раніше», – сказала вона.

Раніше повідомляли лише про 40-річного загиблого чоловіка і компанію з восьми юнаків і дівчат, які потрапили в лікарню після вживання сурогатного алкоголю з етикеткою «Jack Daniel's». Зараз у лікарні перебувають п'ять осіб. Їхній стан здоров'я стабільний.

«Тіло 44-річного чоловіка було виявлено в будівельному вагончику. Тільки зараз встановлено ​​причину смерті – отруєння метиловим спиртом», – зазначила Дегідь.

Порушено дві кримінальні справи за ст. 238 КК РФ (виробництво або збут товарів і продукції, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров'я споживачів).

На початку листопада минулого року від вживання сурогатного віскі, в тому числі з етикеткою «Jack Daniel's», в Красноярському краї загинули 11 осіб. Алкоголь постачали в Красноярськ із Москви і продавали за низькими цінами через Інтернет. Вміст метилового спирту в алкоголі перевищував 60%.

За цими фактами було порушено 19 кримінальних справ, обвинувачення висунуто дев'ятьом підозрюваним. У зв'язку з тим, що розслідування було міжрегіональним, кримінальні справи було передано в 5-те слідче управління, розташоване в Новосибірську.

ІА "Вголос": НОВИНИ