Про це повідомило слідче управління СК РФ у регіоні, пишуть РІА «Новости».

22 березня в Задонському районі Липецької області щодо п'ятирічної дівчинки було здійснено насильницькі дії сексуального характеру. За даними СК, коли дитину доправили в лікарню, вона була вже мертвою. За цим фактом слідство порушило кримінальну справу за статтею «насильницькі дії сексуального характеру, вчинені щодо малолітньої, які спричинили смерть з необережності». Санкція цієї статті передбачає до 20 років позбавлення волі. Підозрюваним у скоєнні злочину став 32-річний вітчим дівчинки, допитували і його дружину.

«У рамках розслідування кримінальної справи ... встановлено нові злочинні епізоди. Дії підозрюваного і його 33-річної дружини кваліфіковано за частиною 4 статті 111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, вчинене групою осіб щодо малолітньої особи, що спричинило його смерть)», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний вчинив насильницькі дії сексуального характеру проти прийомної дочки 21 березня.

«Крім цього, протягом декількох днів він спільно з дружиною жорстоко били її, використавши для цього підручні засоби. Після завданих травм стан дитини погіршився. Щоб приховати сліди злочину, підозрювані намагалися надати медичну допомогу в домашніх умовах», – констатує Суськ.

До медиків, за даними слідства, подружжя звернулося, коли «дитина вже не подавала ознак життя». Згідно з даними судово-медичної експертизи, причиною смерті дівчинки стала «тупа травма тіла, ускладнена гострою крововтратою».

«Прийомних батьків потерпілої затримали, під вагою зібраних слідством доказів вони дали свідчення, пояснивши слідчому, що загибла зазнавала систематичного побиття. Щодо них вирішують питання про обрання запобіжного заходу», – йдеться в повідомленні СУСК.

Слідство перевіряє, чи були з боку подружжя факти жорстокого поводження і з іншими дітьми, які в цей час проходять медичне обстеження. За даними місцевих ЗМІ, в родині четверо своїх дітей, а загибла дитина – прийомна. Голова сімейства, як повідомляють ЗМІ з посиланням на жителів села, де сталася трагедія, «служив паламарем у місцевому сільському храмі» й «навчався на третьому курсі Воронезької духовної семінарії».

ІА "Вголос": НОВИНИ