Про це повідомляє ТАСС.ру із посиланням на керівника відділу державного ветеринарного нагляду регіонального управління відомства Олексія Харіна.

«За інформацією, отриманою від прикордонного управління ФСБ в Омській області, наші фахівці після перетину державного кордону в Черлакському районі Омської області затримали транспортний засіб, що перевозив шпик свинячий. На вантажі не було маркувань», – сказав співрозмовник агентства.

За його словами, вантаж супроводжували ветеринарні документи, які свідчили, що шпик виготовлено в США, привезено у Грузію, а звідти через Казахстан відправлено до Росії. При цьому, зважаючи на відсутність маркувань на самому шпику, звірити його з документами фахівці Россільгоспнагляду не змогли.

«Проблему посилює не тільки те, що маркувань немає, а ще й те, що в цей час продукцію свинарства з Грузії заборонено ввозити в Росію, бо там африканська чума свиней. І оскільки через відсутність маркувань ідентифікувати вантаж було неможливо, а прибув він із Грузії, було ухвалено рішення його знищити», – додав співрозмовник агентства.

За його словами, шпик спалили у спеціальних печах.

ІА "Вголос": НОВИНИ